Početna > Recepti > Recepti za zimnicu > Čatni od zelenog paradajza
Sastojci
1 kg zelenog paradajza
1 kisela jabuka
2 čena belog luka (izgnječenog)
1 kašičica mlevenog kima
1 kašičica mlevenog korijandera
1/2 kašičice semena slačice
2 kašičice svežeg rendanog đumbira
2 kašičice soli
1 šoljica meda
1 šoljica jabukovog sirćeta
ljuta papričica po ukusu
1/2 kesice C konzervansa
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Zelen paradajz dobro operite, sameljite na mašini za meso ili izblendirajte pa ga stavite u šerpu. Dodajte sve ostale sastojke i stavite da se kuva.
Kada provri, krčkajte ga na tihoj vatri oko 45-60 minuta.
Kada se dovoljno zgusne (do gustine pekmeza), dodajte konzervans rastvoren u šoljici provrele vode i sipajte u dobro oprane i sterilisane manje teglice.
Dobro ih zatvorite original poklopcem i ostavite "ušuškane" da stoje dok se potpuno ne ohlade.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Ukoliko želite veću količinu, onda srazmerno tome povećajte i namirnice.
Ovaj čatni možete koristiti i nakon 7 dana.