C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg zelenog paradajza
1 kisela jabuka
2 čena belog luka (izgnječenog)
1 kašičica mlevenog kima
1 kašičica mlevenog korijandera
1/2 kašičice semena slačice
2 kašičice svežeg rendanog đumbira
2 kašičice soli
1 šoljica meda
1 šoljica jabukovog sirćeta
ljuta papričica po ukusu
1/2 kesice C konzervansa

Naši proizvodi
Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Čatni od zelenog paradajza

Izuzetno je ukusan, pikantan i može se koristiti kao namaz, uz razna mesa i slično.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Zelen paradajz dobro operite, sameljite na mašini za meso ili izblendirajte pa ga stavite u šerpu. Dodajte sve ostale sastojke i stavite da se kuva.

Kada provri, krčkajte ga na tihoj vatri oko 45-60 minuta.

Kada se dovoljno zgusne (do gustine pekmeza), dodajte konzervans rastvoren u šoljici provrele vode i sipajte u dobro oprane i sterilisane manje teglice.

Dobro ih zatvorite original poklopcem i ostavite "ušuškane" da stoje dok se potpuno ne ohlade.


Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukoliko želite veću količinu, onda srazmerno tome povećajte i namirnice.
Ovaj čatni možete koristiti i nakon 7 dana.