C Slatka tradicija

Sastojci
12 kg šljiva
5-6 kg krušaka po želji
4 kg šećera
1 C konzervans ili salicil
po želji 1 C vanilin šećer

Naši proizvodi
Konzervans Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Gabrijela

Bakin leskovački džem od šljiva

Ovako pripremljen tradicionalni leskovački džem je prosto presladak i preukusan (naravno može se napraviti sa manje šećera)

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12-14
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Šljive oprati, izvaditi koštice, zatim samleti u mašinu za mlevenje, takođe i kruškice.

Dodati šećer, sipajte preko šljiva i sve stavite na stari dobri šporet "Smederevac". Pustite neka se džem dobro ukuva, a vi nemojte biti lenji nego redovno mešajte da vam ne zagori.

Kada ostane trag od kašike na dnu šerpe - to je znak da je dzem ukuvan i gotov! Po želji dodati vanilin C šećer.

Zatim dodati salicila ili C konzervansa.

Tegle dobro operite, a onda ih stavite u rernu i zagrejte ih.

U zagrejane tegle sipajte vreo džem i još malo u rerni zapecite dok ne uhvati koricu!

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Na 10 kg voća ide 1 kesica salicila ili C konzervansa od 10 g.
Takođe količinu voća i šećera možete prilagoditi po želji.
Ako želite da degustirate odmah, ostavite par teglica bez salicila ili konzervansa, i najkasnije probati za 10-tak dana!