burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija12-14

Bakin leskovački džem od šljiva

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12-14

Sastojci

12 kg šljiva

5-6 kg krušaka po želji

4 kg šećera

1 C konzervans ili salicil

po želji 1 C vanilin šećer

Bakin leskovački džem od šljiva

Koraci pripreme

Šljive oprati, izvaditi koštice, zatim samleti u mašinu za mlevenje, takođe i kruškice.

Dodati šećer, sipajte preko šljiva i sve stavite na stari dobri šporet "Smederevac". Pustite neka se džem dobro ukuva, a vi nemojte biti lenji nego redovno mešajte da vam ne zagori.

Kada ostane trag od kašike na dnu šerpe - to je znak da je dzem ukuvan i gotov! Po želji dodati vanilin C šećer.

Zatim dodati salicila ili C konzervansa.

Tegle dobro operite, a onda ih stavite u rernu i zagrejte ih.

U zagrejane tegle sipajte vreo džem i još malo u rerni zapecite dok ne uhvati koricu!

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Bakin leskovački džem od šljiva

Koraci pripreme

Šljive oprati, izvaditi koštice, zatim samleti u mašinu za mlevenje, takođe i kruškice.

Dodati šećer, sipajte preko šljiva i sve stavite na stari dobri šporet "Smederevac". Pustite neka se džem dobro ukuva, a vi nemojte biti lenji nego redovno mešajte da vam ne zagori.

Kada ostane trag od kašike na dnu šerpe - to je znak da je dzem ukuvan i gotov! Po želji dodati vanilin C šećer.

Zatim dodati salicila ili C konzervansa.

Tegle dobro operite, a onda ih stavite u rernu i zagrejte ih.

U zagrejane tegle sipajte vreo džem i još malo u rerni zapecite dok ne uhvati koricu!

Autor

Gabrijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept