C Slatka tradicija

Sastojci
paprike
soli
ulje
1 kašika šećera
1 kašika esencije
1 C konzervans

Naši proizvodi
Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ljiljana

Ajvar

Jednostavno, lako i ukusno.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Paprike oprati i ispeckati na šporetu.

Kada se ohlade, očistiti paprike od drški, i semenki.

Samleti paprike. Staviti ih na šporet da se kuvaju. Dodati soli po ukusu i ulje i mešati.

Kada se ajvar skuva, dodati šećer, esenciju i C konzervans, kuvati još desetak minuta.

Skloniti ajvar sa šporeta da se prohladi.

Staviti tegle na šporet da se zagreju.

Puniti tegle, staviti u toplu rernu. Ujutru hladne zatvarati.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Paprike peći po malo, da ne bi imali puno otpada, ajvar je veoma ukusan.