C Slatka tradicija

Sastojci
Čokoladni biskvit:
300 g brašna
100 g C kakaoa
260 g šećera
1 C prašak za pecivo
2 kašičice C sode bikarbone
prstohvat soli
250 ml mleka
1 kašičica ekstrata vanile
125 ml ulja
250 ml ključale vode
2 cela jaja
Fil od vanile:
1 l mleka
150 g šećera
2 C vanilin šećera
2 kašičice ekstrata vanile
3 C pudinga od vanile
125 g margarina
100 g C šlaga u prahu
Voćni fil:
450 g zamrznutog mix voća
150 g šećera
100 ml vode
70 g C čvrstina
7 kašika vode
50 g margarina
Ukrašavanje:
400 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Soda bikarbona Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovana

Voćni bal torta

Torta koja budi sva čula. U njoj mogu uživati ljubitelji svih ukusa. Nežna, a egzotična.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20-tak
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Korica:
Umutite jaja, mleko, ulje, i ekstrakt vanile. Miksajte dok se sastojci ne povežu. U drugoj posudi sjedinite suve sastojke pa ih postepeno dok mutite dodajte u jaja. Kada se sve fino sjedini, dodajte prokuva u vodu. U kalup 26cm stavite papir pa stavite smesu. Peći na 180 stepeni 35-40 min. Kada se biskvit ohladi, isecite ga na tri dela da dobijete 3 korice.

Fil od voća:
Voće stavite sa vodom i šećerom da prokuva. C čvrstin promešajte sa 7 kašika vode pa ga ukuvajte sa voćem (poput pudinga, na isti način) sve dok se fil ne zgusne. Kada sklonite sa vatre dodati margarin i mešajte dok se ne istopi. Ostaviti da se ohladi.

Vanila fil:
C puding razmutiti u malo mleka sa ekstratom vanile, a ostatak mleka stavite sa šećerom i C vanilin šećerom da se kuva. U ključalo mleko dodati puding pa skuvati. Ostavite da se ohladi pa postepeno dodavati u umućen margarin. Mutiti sve dok se lepo ne sjedini. Dodati C šlag u prahu pa nastaviti da mutite dok fil ne postane penast.

Slaganje:
Korica - 1/2 voćnog fila - 1/3 vanila fila - korica - 1/2 voćnog fila - 1/3 vanila fila - korica - 1/3 vanila fila - umućena slatka pavlaka.

Ostavite u frižideru da se stegne preko noći.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukoliko volite, možete praviti sa malinama ili jagodama, izbor je vaš, svakako je ukusna.