C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
1 jaje
130 g šećera
170 g kiselog mleka
75 g maslaca
130 g brašna
1 kesica C prašak za pecivo
1 kesica C vanilin šećer
1 breskva
Fil:
400 g C šlaga
150 g šećera
1 kesica C pudinga od vanile
500 g breksvi
2 kesice C želatina
Voćni žele:
500 g breskvi
100 g žutog šećera
1/2 šolja vode
2 kesice C želatina
Glazura:
2 belanca
80 g šećera
1 kesica C vanilin šećer
voće po izboru

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Šlag univerzalni Puding sa ukusom vanilina Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Voćna torta sa breskvama

Voćna torta sa breskvama.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kora:
Umutiti jaje sa šećerom i C vanilinim šećerom. Dodati smesu u istopljeni maslac i kiselo mleko i mešati kašikom, dodajući brašno i C prašak za pecivo.

Sipati smesu u okruglom plehu. Breskvu rezemo na kolutiće i ređamo preko smese. Peći na 180 stepeni.

Fil:
Breskve i šećer pasirati. C želatin umutiti po uputstvu i sipati u voćni pire.

Skuvati C puding. Umutiti C šlag po uputstvu. Šlag i puding umiksati i dodati u voćni pire.

Sipati fil preko ohlađene kore i ostaviti u frižideru za oko 3-4 sata da stegne.

Voćni žele:
Režemo breskve na kolutiće. Karamelizirati breskve sa šećerom. Dodati vodu u karamelizovane breskve i čekati da provri. Kada sklonimo smesu sa vatre, dodajemo C želatin.

Sve zajedno pasirao i sipamo preko fila. Tortu vraćamo u frižider za još 3-4 sata da stegne.

Glazura:
Umutiti belanca sa šećerom i C vanilinim šećerom.

Ukrasiti tortu sa umućenim belancem i voćem.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata