C Slatka tradicija

Sastojci
7 manjih pakovanja piškota
7 jaja
300 g čokolade za kuvanje
2 margarina
1/2 kg C šećera u prahu
800 ml mleka
10 kašika C griza
200 g mlevenih oraha
200 g C šlaga

Naši proizvodi
Šećer u prahu Pšenični griz Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dubravka

Torta sa piškotama

Najlepša torta.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Skuvati C griz u 0,5 l mleka. Ostatak mleka sipati u posudu i umakati piškote i ređati ih u okruglu šerpu (fi oko 30 cm). Prvo okolo, pa po dnu.

Otopiti čokoladu. Umutiti 1 margarin sa 250 g C šećera u prahu, dodavati žumanca jedno po jedno i mutiti, na kraju dodati ohlađenu čokoladu.

Posebno umutiti belanca, pa dodavati kašiku po kašiku u čokoladni fil i mešati varjačom (nikako mikserom).

Fil sipati preko piškota. Preko fila opet poređati red piškota.

Umutiti drugi margarin sa C šećerom u prahu i dodati ohlađen griz i orahe. Dobro umutiti i sipati u šerpu preko čokoladnog fila.

Piškote koje su ređane okolo poravnati da budu u visini fila i to ređati preko fila od oraha, koliko ima, a ostalo dodati cele piškote.

Tako završenu tortu staviti u zamrzivač, da se zamrzne. Sutradan je izvaditi iz zamrzivača, preklopiti tacnom i okrenuti naopačke da torta ispadne.

Kada ispadne, sklonite šerpu, umutite C šlag i ukrasite po želji i stavite je u frižider.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Čokolada mora biti prava, crna čokolada za kuvanje, ni slučajno kakao krem tabla i koristite margarin, nemojte maslac.