Početna > Recepti > Recepti za torte > Torta sa malinama i turskim keksom
Sastojci
Za fil 1:
900 ml mleka
7 kašika šećera
2 kesice C pudinga sa ukusom maline
1 kašika C čvrstina
100 g maslaca/margarina
Za fil 2:
200 g malina
200 ml vode
1 kašika šećera
1 kašika C čvrstina
I još:
72 komada (oko 400 g) turskog keksa
150 ml mleka
Za ukrašavanje:
150 g C šlaga
250 ml mleka
malo boje za kolače
malo šarenih mrvica
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Fil 1:
Puding i C čvrstin pomešati i usuti 200 ml mleka. Dobro izmešati, da ne ostanu grudvice. U 700 ml mleka staviti šećer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti puding i, na umerenoj temperaturi, mešati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati maslac/margarin i izmešati da se otopi i sjedini.
Fil 2:
U šerpu staviti maline, usuti vodu, dodati šećer, promešati i kad provri, kuvati oko 5 minuta na umerenoj temperaturi. C čvrstin razmutiti sa malo vode i usuti u maline. Mešati da se zgusne.
Na tacnu staviti obruč (25x35 cm) i poređati red keksa (18 komada). Keks utopiti (malo) u mleko.
Preko staviti fil 1 (polovinu ukupne količine), zatim drugi red keksa pa fil 2, treći red keksa pa preostalu količinu fila 1. Završiti redom keksa.
Ostaviti da se ohladi i stegne. Ja sam ređala u pleh obložen folijom, pa sam posle okrenula na tacnu.
Skinuti obruč. Umutiti šlag sa mlekom i ukrasiti tortu.
Vratiti na kratko u frižider. Iseći i poslužiti.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs