C Slatka tradicija

Sastojci
Za fil 1:
900 ml mleka
7 kašika šećera
2 kesice C pudinga sa ukusom maline
1 kašika C čvrstina
100 g maslaca/margarina
Za fil 2:
200 g malina
200 ml vode
1 kašika šećera
1 kašika C čvrstina
I još:
72 komada (oko 400 g) turskog keksa
150 ml mleka
Za ukrašavanje:
150 g C šlaga
250 ml mleka
malo boje za kolače
malo šarenih mrvica

Naši proizvodi
Puding sa ukusom maline Čvrstin Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Torta sa malinama i turskim keksom

Ukusna kombinacija.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Fil 1:
Puding i C čvrstin pomešati i usuti 200 ml mleka. Dobro izmešati, da ne ostanu grudvice. U 700 ml mleka staviti šećer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti puding i, na umerenoj temperaturi, mešati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati maslac/margarin i izmešati da se otopi i sjedini.

Fil 2:
U šerpu staviti maline, usuti vodu, dodati šećer, promešati i kad provri, kuvati oko 5 minuta na umerenoj temperaturi. C čvrstin razmutiti sa malo vode i usuti u maline. Mešati da se zgusne.

Na tacnu staviti obruč (25x35 cm) i poređati red keksa (18 komada). Keks utopiti (malo) u mleko.

Preko staviti fil 1 (polovinu ukupne količine), zatim drugi red keksa pa fil 2, treći red keksa pa preostalu količinu fila 1. Završiti redom keksa.

Ostaviti da se ohladi i stegne. Ja sam ređala u pleh obložen folijom, pa sam posle okrenula na tacnu.

Skinuti obruč. Umutiti šlag sa mlekom i ukrasiti tortu.

Vratiti na kratko u frižider. Iseći i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata