C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
12 belanaca
3 žumanceta
12 kašika šećera
150 g čokolade za kuvanje
6 kašika brašna
Za vanil fil:
9 žumanaca
9 kašika šećera
1 kesica C vanilin šećera
5 kašika brašna
400 ml mleka
250 g margarina
100 g mlevenog keksa
150 g neskvik čokolade
Za fil sa malinama:
200 g C šlaga
270 ml mleka
300 g malina (zamrznutih)
I još:
150 g C šlaga
300 ml mleka

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Torta sa malinama i neskvik čokoladom

Ukusna kombinacija.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

4 belanceta mutiti uz postepeno dodavanje 4 kašike šećera dok se ne dobije čvrst šam.

Zatim dodati jedno žumance i izmiksati. Varjačom umešati 2 kašike brašna i 50 g sitno rendane čokolade.

Smesu sipati u pleh (30 x 25 cm), obložen papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 10-15 minuta. Na isti način pripremiti jos dve kore.

Umutiti žumanca, dodati brašno i 100 ml mleka. Izmiksati dobro da ne ostanu grudvice.

U 300 ml mleka usuti šećer i C vanilin šećer i zagrevati (ali da ne provri) i zakuvati kašicu, mešati da se zgusne (može se i izmiksati kad je skuvana).

Ohladiti i sjediniti sa umućenim margarinom.

Zatim umešati i mleveni keks i sitno seckanu čokoladu.

C Šlag umutiti sa mlekom i lagano umešati zamrznute maline.

Na tacnu staviti koru i filovati.

Prvo staviti vanil fil (polovinuukupne količine), zatim fil sa malinama (polovinu ukupne količine), pa drugu koru, preostali vanil fil, preostali fil sa malinama i završiti trećom korom.

Tortu staviti u frižider na nekoliko sati, da se ohladi i stegne.

Umutiti C šlag sa mlekom i ukrasiti je (ili na neki drugi način, po želji). Iseći i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata