C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
300 g mlevenog keksa
100 ml čokoladnog mleka
125 g maslaca/margarina
1 kašika mlevenih oraha
Za fil:
300 g C šlaga
300 ml mleka
450 g sira sa 0% mm
150 g šećera
1 kesica C želatina
50 ml vode
200 g malina
100 g čokolade
4 kašike mleka
Za glazuru:
100 g čokolade za kuvanje
1 kašika ulja
3 kašike mleka

Naši proizvodi
Šlag univerzalni Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Torta sa malinama i čokoladom

Savršena kombinacija.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti maslac/margarin, dodati mleveni keks, mlevene orahe, čokoladno mleko i izmešati.

Staviti u pleh sa obručem (26 cm). Peći tj. sušiti 10 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.

U jednoj činiji mikserom mutiti C šlag sa mlekom, a u drugoj kašikom sir sa šećerom. Te dve mase izmešati.

Želatin sipati u šerpicu, dodati vodu, ostaviti desetak minuta. Zatim zagrejati, ali da ne provri, samo da se otopi. Prohladiti. Usuti u fil. Izmiksati i podeliti na dva dela.

U jedan deo umešati čokoladu otopljenu sa mlekom i prohlađenu. U drugi deo umešati maline.

Preko ohlađene kore staviti čokoladi fil. A preko fil sa malinama. Staviti u frižider da se ohladi i stegne. Skinuti obruč.

Napraviti čokoladnu glazuru, otopiti čokoladu sa mlekom i uljem.

Ukrasiti tortu. Vratiti na kratko u frižider. Iseći i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata