C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
2 jaja
1,5 čaša šećera
2 čaše brašna
1 C prašak za pecivo
1 čaša mleka
1 čaša ulja
1 limun
Fil:
900 ml mleka
6 kašika šećera
3 C pudinga od vanile
200 g margarina
200 g C šlaga
300 g malina

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tatjana Stojanović

Torta sa malinama

Osvežavajuća torta sa malinama.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Izmutiti jaja sa šećerom da pobeli. Zatim dodati ulje, mleko, sok od jednog limuna i narendanu koricu od jednog limuna. Na kraju dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo.

Sipati u pleh preko pak papira i staviti da se peče. Pečenu koru ohladiti i izmrviti.

U šerpu staviti 700 ml mleka, dodati šećer i margarin isečen na kockice. Mešati sve vreme da se istopi šećer i margarin.

U preostalo mleko razmutiti C puding. Kada mleko provri ukuvati puding.

Jednu polovinu vrućeg pudinga sipati u izmrvljenu koru i dobro izmešati varjačom (da se sve lepo poveže).

Uzeti okrugli kalup (26 cm) i raporediti smesu na dno, poravnati da bude ravna kora.

Drugu polovinu pudinga (dok je još vruć) preliti preko kore i preko njega poređati maline.

Ostaviti tortu da se ohladi, a onda je premazati umućenim C šlagom, i ukrasiti malinama.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Mera je čaša od jogurta (180 ml).