C Slatka tradicija

Sastojci
500 g jagoda
300 g keksa
200 ml mleka (za umakanje keksa)
1 C puding sa ukusom vanile
300 ml mleka
1 kašika C čvrstina
3 kašike šećera
100 g margarina
300 ml mleka
1 C puding sa ukusom jagode
3 kašike šećera
100 g margarina
100 g C šlaga
2 kesice C želatina
100 g šećera
200 ml vode
200 g čokolade
3 kašike ulja

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Puding sa ukusom jagode Šlag univerzalni Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tatjana

Torta sa jagodama

Jednostavna torta koja može izgledati veoma lepo i elegantno.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Staviti 200 ml mleka da se kuva sa 3 kašike šećera a posebno u 100 ml razmutiti kesicu C pudinga od vanile i kašiku gustina.

Kada mleko provri ukuvati puding. Ostaviti da se ohladi. Kada se puding ohladi sjediniti sa 100 g izmućenog margarina.

Na isti način napraviti i drugi fil sa C pudingom od jagode.

200 ml mleka ugrejati da bude mlako pa na kratko potapati keks. Ređati u okrugli kalup.

Donji red keksa, pa žuti fil, a preko fila rasporediti 150 g iseckanih jagoda.

Opet red keksa, pa roze fil i preko opet poređati 150 g iseckanih jagoda.

200 g jagoda staviti u blender, dodati 200 ml vode i izblendirati. Prebaciti u šerpicu i staviti 100 g šećera.

Staviti na tihu vatru, kuvati par minuta dok se šećer rastopi, a onda skloniti sa ringle.

C Želatin preliti sa malo vode i ostaviti par minuta da nabubri. Nabubreli želatin ubaciti u sok od jagode, mešati dok se želatin ne istopi, a onda ostaviti da se ohladi, pa sipati preko jagoda.

Ostaviti u frižider da se stegne, a za to vreme napraviti dekoraciju.

Istopiti 200 g čokolade sa 3 kašike ulja. Pucketavu foliju iseći koliko treba da obuhvati celu tortu, a širina da bude koliko je i obruč na kalupu.

Glatku stranu folije staviti na papir, a onu gornju stranu gde su mehurići sa vazduhom premazati čokoladom i ostaviti da se stegne.

Kada se želatin dovoljno stegao skinuti obruč i polako okružiti tortu sa čokoladom tako što se strana gde je čokolada prisloni na tortu.

Ostaviti tako u frižideru da se čokolada dobro stegne. Onda pažljivo skinuti pucketavu foliju vodeći računa da čokoladna ogradica ne pukne.

Izmutiti 100 g C šlaga i ukrasiti tortu po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata