C Slatka tradicija

Sastojci
Kore (3 kom 38x23 cm):
9 jaja
9 kašika šećera
3 C vanilin šećera
9 kašika ulja
9 kašika mleka
9 kašika brašna
1,5 C prašak za pecivo
malo soka od jagode za natapanje
Fil:
3 C pudinga od jagode
1 l soka od jagode
5 kašika šećera
1 margarin stoni (250 g)
200 g C šećera u prahu
200 g C šlaga
0,5 kg jagoda

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Puding sa ukusom jagode Šećer u prahu Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivana

Torta sa jagodama

Sočna torta za sve koji vole voćne poslastice.

Vreme pripreme: > 60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti 3 belanca sa 3 kašike šećera i 1 C vanilinim šećerom da bude penasto. Dodati 3 žumanca, 3 kašike mleka i 3 kašike ulja.

Kada se to umuti dodati 3 kašike brašna i 1 praška za pecivo C. Kada je umućeno izliti u pleh u koji smo predhodno stavili pek papir ili ga podmazali.

Peći na 180°. Postupak ponoviti još 2 puta. Ostaviti kore da se ohlade.

Razmutiti puding u malo soka. Ostatak soka staviti na šporet i zagrevati na srednjoj jačini. Dodati šećer.

Kada se zagrejalo dodati razmućen puding i kuvati na umerenoj vatri uz konstantno mešanje.

Kada je kuvano prekriti kesom ili providnom folijom i ostaviti da se ohladi.

Kada je se ohladilo umutiti margarin i prah šećer da bude penasto. U to dodati puding i mutiti dok se smesa ne sjedini.

Jagode izrezati na kolutove. Umutiti C šlag.

Svaku koru premazati (vrlo malo natopiti) sokom od jagoda.

Filovati: kora, puding, jagode, šlag, kora, puding, jagode, šlag, kora.

Odozgo ukrasiti C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata