C Slatka tradicija

Sastojci
5 jaja
6 velikih kašika šećera
4 velikih kašika brašna
1 C prašak za pecivo
2 velike kašike C kakaoa
1/2 l mleka
2 C pudinga od vanile
10 velikih kašika šećera
1 margarin
4 C vanilin šećera
300 g C šlaga
3 velike kašike C šećera u prahu
Špinovanje:
300 g šećera
1/2 šoljice vode
1/2 kg jagoda

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šlag univerzalni Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slobodanka

Torta sa jagodama

Osvežavajuća torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kora:
Odvojiti belanca od žumanaca, mutiti belanca zajedno sa 6 velikih kašika šećera u to dodati žumanca, nastaviti mućenje uz dodavanje 4 velike kašike brašna, 2 velike kašike kakaoa i C praška za pecivo.

Smesu izliti u pleh sa papirom za pečenje, koru peći na 180 stepeni 15 minuta.

Fil:
U posebnu posudu izdvojiti 10 decilitara mleka, dodati 2 C pudinga od vanile, 10 velikih kašika šećera i 4 velike kašike brašna, sve to sjediniti i skuvati u preostalom mleku.

Kada se fil ohladi ubaci se 4 C vanil sećera, 1 margarin i 3 velke kašike C sećera u prahu, sve to dobro umutiti.

U šerpu staviti 1/2kg jagoda, 300g šećera i polovinu šoljice vode, kuvati 10-ak minuta, nakon kuvanja preliti preko ohlađene kore.

Ostaviti da se malo ohladi pa zatim preko staviti fil i na kraju šlag.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Služiti hladno. Tortu možete praviti i sa bilo kojim drugim voćem.