C Slatka tradicija

Sastojci
1,5 kg jabuka
200 g šećera
1 kašičica cimeta
4 jaja
8 kašika šećera
1 dl ulja
1 dl mleka
8 kašika brašna
1/2 C praška za pecivo
100 g seckanih oraha
Fil:
8 dl mleka
5 kašika šećera
2 C pudinga od vanile
100 C g šlaga
1,5 dl mleka ili vode

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Torta sa jabukama

Ukusna torta sa jabukama, sa neodoljivom aromom cimeta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Oguliti i iseći na parčiće 1,5 kg jabuka. Poređati ih u dublju okruglu posudu prečnika 26 cm, prethodno podmazanu uljem i posutu brašnom.

Jabuke posuti sa 200 g šećera i 1 kašičicom cimeta (šećera možete staviti i više u zavisnosti od ukusa jabuka). Peći u rerni dok se ne ispeku.

U međuvremenu umutiti 4 belanca sa 8 kašika šećera, dodati jedno po jedno 4 žumanca, 1 dl ulja, 1 dl mleka, 8 kašika brašna i 1/2 C praška za pecivo.

Testo preliti preko pečenih jabuka i vratiti u rernu i peći na 180 stepeni.

Kad se ispeče prevrnuti na tacnu, da jabuke dođu gore i preko jabuka posuti 100 g seckanih oraha.

U posudu staviti 8 dl mleka i 5 kašika šećera i 2 C pudinga od vanile kuvati i kad se skuva malo prohladiti i staviti preko jabuka.

Umutiti 100 g C šlaga sa 1,5 dl mleka ili vode i premazati tortu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata