C Slatka tradicija

Sastojci
200 g mlevenog maka
400 g oceđenih višanja
400 g mlevenog keksa
1/2 l mleka
300 g šećera
100 g margarina
1 C puding od vanile
700 ml soka od višanja
2 C kašike C čvrstina
100 C g šlaga
200 ml kisele vode

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Torta s makom i višnjama

Osvežavajuća poslastica.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Skuvati 1/2 mleka sa 150 g šećera, dodati margarin, mak, keks dobro promešati i sipati u kalup na rasklapanje.

U 1/2 l soka od višanja skuvati C puding i C čvrstin sa 100 g šećera razmućenih sa 200 ml soka i otaviti da se ohladi.

Oceđene višnje pomešati sa 50 g šećera i dodati u skuvani fil i staviti u kalup preko fila od maka i keksa.

Umutiti C šlag sa kiselom vodom i staviti u kalup preko fila od višanja.

Staviti u frižider da se hladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata