C Slatka tradicija

Sastojci
6 belanaca
6 kašika C šećera
1 C prašak za pecivo
2 kašike brašna
4 kašike mlevenih oraha
50 ml mleka
1 l mleka
100 g C pudinga od vanile
250 g margarina
130 g C šećera
100 g mlečne čokolade
1 veće pakovanje piškota
1 manje pakovanje jafa keksa
2 kroasana rolata sa jagodom
300 g C šlaga

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Torta - Ljepotica

Za celu porodicu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Penasto umutiti belanca sa šećerom, pa postepeno dodavati C prašak za pecivo, brašno i orahe.

U zagrejanoj rerni na 180 stepeni, ispeći koru u četvrtastom plehu, obloženom papirom za pečenje. Pečenu koru ohladiti.

Rastopiti puding sa malo mleka, a ostatak sastaviti sa šećerom i staviti da se kuva.

Kada mleko počne da vri umešati puding i skuvati gust fil. Skloniti sa šporeta i ohladiti, pa ga sjediniti sa prethodno umućenim margarinom.

Masu podeliti na pola, i u jedan deo staviti otopljenu crnu čokoladu, a u drugi belu čokoladu.

Koru popariti sa 50 ml mlakog mleka, pa na nju naneti pola belog fila, preko poređati rolate, preko njih tamni fil, pa piškote.

Preko ide beli fil, jafa keks i tamni fil.

Celu tortu premazati umućenim C šlagom.

Komentari potrošača:

28.07.2018
Cetiri C proizvoda! Za medalju.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata