C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
300 g mlevenog keksa
125 g maslaca/margarina
100 ml mleka
Za fil:
300 g C šlaga
300 ml mleka
150 g šećera
450 g sira sa 0% mm
1 kesica C želatina
50 ml vode
250 g kupina
100 g čokolade
4 kašike mleka
Za glazuru:
100 g čokolade
3 kašike mleka
1 kašika ulja

Naši proizvodi
Šlag univerzalni Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Torta - čokolada, kupine, sir

Ukusna kombinacija.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti maslac/margarin, dodati mleveni keks i mleko i izmešati.

Staviti u pleh sa obrucem (26 cm). Peći tj. sušiti 10 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.

U jednoj činiji mikserom mutiti C šlag sa mlekom, a u drugoj kašikom sir sa šećerom. Te dve mase izmešati.

Želatin sipati u šerpicu, dodati vodu, ostaviti desetak minuta. Zatim zagrejati, ali da ne provri, samo da se otopi. Prohladiti.

Usuti u fil. Izmiksati i podeliti na dva dela.

U jedan deo umešati čokoladu otopljenu sa mlekom i prohlađenu. U drugi deo umešati kupine.

Preko ohlađene kore staviti čokoladi fil. A preko fil sa kupinama.

Staviti u frižider da se ohladi i stegne. Skinuti obruč.

Otopiti čokoladu sa mlekom i uljem i ukrasiti tortu.

Vratiti na kratko u frižider. Iseći i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata