C Slatka tradicija

Sastojci
Filovanje korica:
1 pakovanje korice za rozen tortu
3 kesice C pudinga od vanile
1 litar mleka
200 g bele čokolade
250 g margarina
200 g C šećera u prahu
200 g mleka u prahu
500 g C šlaga (u prahu)
3 dl hladne kisele vode
2 dl kisele pavlake
5 kašika šećera kristala
2 kašike gustina
Ukrašavanje:
300 g šlaga u prahu
oko 2 dl hladne obične vode

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Torta beli anđeo

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Od 1 l mleka odvojiti oko 1 dl, pa u tome razmutiti 3 pudinga od vanile, 2 kašike gustina i 5 kašika šećera.

Kad mleko provri, smanjiti temperaturu i postepeno uliti razmućene sastojke, stalno mešajući, do zgušnjavanja.

U još toplo dodati 200 g bele čokolade, mešati da se čokolada istopi i sjedini sa filom.

Ostaviti da se ohladi, uz povremeno mešanje, da se ne bi uhvatila korica, jer će u filu biti grudvica.

Umutiti 250 g margarina sa 200 g šećera u prahu i dodavati 200 g mleka u prahu.

Pre mućenja mikserom, i šećer i mleko prvo pažljivo promešati, pa tek onda mutiti, da se ne napravi 'oblak' od praha, što važi za sve praškaste sastojke (puding, šlag i sl.).

Kada je dobro umućeno, postepeno dodavati ohlađen fil.

Posebno umutiti 500 g šlaga u prahu sa 3 dl hladne kisele vode i na kraju dodati pavlaku.

Filovati celo pakovanje korica za rozen tortu: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag...

Tortu nafilovati dan pre služenja, da bi se korice i fil sjedinili.

Umutiti 300 - 400 g šlaga sa oko 2 dl obične hladne vode i premazati sve vidne delove torte.

Količina šlaga zavisi koliko želite da ukrasite tortu i za koju priliku je pripremate.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Dobro ohladiti tortu, a ko voli može ubaciti i voće . Ja ponekad ukuvam 500 g malina sa 1 dl vode, 100 g šećera i 2 C pudinga od vanile ili maline i onda tim filom filujem svaku drugu koricu. Naravno umanjim pri tome žuti fil iz recepta i bude jednako ukusna torta.