C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
7 jaja
200 g šećera
200 g brašna
1 kašika vruće vode
1 C prašak za pecivo
2 male kašike C kakaoa
2 C vanilin šećera
200 ml soka od višnje
Fil I:
2 C vanilin šećera
1 preliv za tortu
3 kašike šećera
200 ml soka od višnje
500 g višanja
Fil II:
1 l mleka
3 C pudinga od vanile
250 g margarina
10 kašika šećera
5 kašika C šećera u prahu
100 g C šlaga
Dekoracija:
200 g C šlaga
50 g narendane čokolade

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Švarcvald torta

Predivna torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Sastaviti jaja sa šećerom i C vanilin šećerom i mutiti dok ne postanu dovoljno gusta pa dodati kašiku vode, brašno, C prašak za pecivo i C kakao.

Sve dobro sjediniti pa sipati u okrugli pleh broj 24 i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pečenu koru ohladiti pa preseći na tri kore.

Sastaviti sok od višnje sa šećerom, C vanilin šećerom i prelivom za torte pa staviti na šporet i mešati dok masa ne počne da se steže, potom dodati višnje i još malo mešati.

Prvu koru poprskati sokom od višnje pa na nju naneti želirane višnje i ostaviti da se skroz ohladi.

Odvojiti malo mleka pa rastvoriti puding, a u ostatak staviti šećer i kuvati. Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem. Skloniti sa šporeta i skroz ohladiti.

Margarin penasto umutiti sa C šećerom u prahu pa sjediniti sa ohlađenim pudingom i prethodno umućenim šlagom.

Kada se voće na prvoj kori ohladilo i steglo naneti malo fila pa staviti drugu koru i poprskati sokom, naneti fil i preklopiti sa trećom korom, poprskati sokom i celu namazati sa ostatkom fila.

Umutiti C šlag i namazati celu tortu pa ukrasiti rendanom čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata