C Slatka tradicija

Sastojci
Potrebno je za koru (x2):
7 belanaca
14 kašika šećer
1/2 sok od limuna
Potrebno za fil:
14 žumanaca
14 kašika šećera
250 g margarina
800 g malina
300 g C šlaga
300 ml kisele vode
1 kesica vanilin šećer C

Naši proizvodi
Šlag univerzalni Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Suzana

Šuškava torta sa malinama

Topi se u ustima, pravo letnje osveženje!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 35
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti belanca u čvrst šam. Kada se dobro umuti postepeno dodavati kašiku po kašiku šećera neprekidno muteći.

Kada se šećer otopi dodati isceđen sok od pola limuna. Isipati smesu u pleh koga ste obložili pairom za pečenje i peći.

Zagrejati rernu na najjače pa kad se ubaci kora smanjiti temperaturu na 150 C i sušiti 120 minuta. Na isti način napraviti još jednu identičnu koru.

Žumanca i šećer umutite penasto pa skuvajte fil na pari. Kada se ohladi spojiti ga sa umućenim margarinom.

Krem šlag umutiti sa kiselom vodom.

Finalni postupak: kora, žuti fil, maline, šlag, kora, žuti fil, maline, šlag.

Dekorisati po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata