C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
16 belanaca
16 kašika šećera
28 kašika mlevenih oraha
4 kašike brašna
Za fil 1:
500 ml mleka
12 kašika šećera
1 C puding od vanile
1 kašika C čvrstina
16 žumanaca
1 margarin
Za fil 2:
500 g C šlaga u prahu
500 ml kisele vode
Još:
600 g malina
300 g šlaga

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Sočna torta sa malinama

Kremasta i jako ukusna torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutiti 4 belanca sa 5 kašika šećera, polako špatulom umešati 7 kašika oraha i 1 jednu kašiku brašna.

Peći koru na 180°C 15 minuta. Na ovaj način pripremiti još 3 kore.

Za fil 1:
Razmutiti C puding, C gustin i žumanca sa malo mleka, ostatak mleka staviti da provri sa šećerom, kada provri zakuvati žumanca i puding. U ohlađeno dodati prethodno umućen margarin.

Za fil 2:
Umutiti šlag sa kiselom vodom. Slagati kora, 1/3 prvog fila, 1/3 malina, 1/3 drugog fila, kora... dok se ne utroši materijal.

Završiti četvrtom korom. Ukrasiti sa 200 g C šlaga.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je ostaviti preko noći da se rashladi.