Početna > Recepti > Recepti za torte > Sladoled torta
Sastojci
1 l vode
400 g šećera
4 C želatina
7 kesica C šlaga
200 g mlevenog keksa
100 g eurokrema
300 g malina
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana
Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U litar vode stavite 400 g šećera i 4 želatina. Prokuvajte i ostavite da se prohladi.
Prohlađenu vodu sa želatinom dobro umutite sa šlagom i podelite na tri dela.
U jedan deo stavite mleveni keks, u drugi eurokrem i u treći maline.
U veliku šerpu ili kalup za tortu stavite providnu foliju (obložite ivice i dno) i ređajte filove redom: malina, eurokrem, mleveni keks.
Tortu stavite u zamrzivač oko sat ipo da se stegne.
Nakon toga tortu prevrnite na tacnu tako da bude obrnutim redom (keks na dnu, pa eurokrem i od gore maline).
Skinite foliju i ukrasite po želji.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs