C Slatka tradicija

Sastojci
1 l vode
400 g šećera
4 C želatina
7 kesica C šlaga
200 g mlevenog keksa
100 g eurokrema
300 g malina

Naši proizvodi
Želatin Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana

Sladoled torta

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U litar vode stavite 400 g šećera i 4 želatina. Prokuvajte i ostavite da se prohladi.

Prohlađenu vodu sa želatinom dobro umutite sa šlagom i podelite na tri dela.

U jedan deo stavite mleveni keks, u drugi eurokrem i u treći maline.

U veliku šerpu ili kalup za tortu stavite providnu foliju (obložite ivice i dno) i ređajte filove redom: malina, eurokrem, mleveni keks.

Tortu stavite u zamrzivač oko sat ipo da se stegne.

Nakon toga tortu prevrnite na tacnu tako da bude obrnutim redom (keks na dnu, pa eurokrem i od gore maline).

Skinite foliju i ukrasite po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata