C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
18 kašika šećera
1 l mleka
2 Cpudinga od vanile
2 C pudinga od čokolade
2 C vanil šećera
1 C krem šlag od vanile
1 Ckrem šlag od čokolade
10 kašika C šećera u prahu
200 g C šlaga
1 margarin
0.5 kesice C praška za pecivo
6 kašika brašna
kisela voda za šlag
mleko za krem šlagove

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Puding čokolada Vanilin šećer Šlag krem sa ukusom vanile Šlag krem sa ukusom čokolade Šlag univerzalni Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Sladoled torta

Kremasta, osvežavajuca i ukusna poslastica

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kora:
Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera, 6 kašika brašna, C praškom za pecivo, sipati u pleh obložen papirom i peći 15 min. na 200 stepeni.

Žuti fil:
U 0.5l mleka skuvatim umućena 3 žumanca, 6 kašika šećera, puding od vanile, 1 C vanil šećer.

Kada se ohladi spojiti sa umućenim pola margarina, 5 kašika šećera u prahu, i umućen C krem šlag.

Čokoladni fil:
Isti postupak kao žuti fil samo sada koristimo čokoladu.

Umutiti šlag sa kiselom vodom.

Na tacnu staviti koru preko žuti fil, zatim čokoladni fil i na kraju celu tortu ukrasiti sa šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pre nego što se stavi šlag tortu držati neko vreme u frižideru da se filovi stegnu, lakše će se ukrasiti šlagom.