C Slatka tradicija

Sastojci
2 pakovanja turskog keksa
5 C pudinga od karamele
1,5 l mleka
12 kašika šećera
200 g karamel bombona
250 g margarina ili putera
500 g C šlaga
500 ml hladne kisele vode ili mleka

Naši proizvodi
Puding karamel Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sonja

Šeherezada torta

Torta veoma jednostavna, izdašna, kremasta ... za svaku priliku.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Staviti 1 l mleka sa šećerom da provri, a ostatak (1/2 l mleka) sjediniti sa 5 C pudinga od karamele.

Kada mleko provri, dodati pudinge i skuvati ih. Kada budu gotovi, dodati 200 g karamel bombona i rastopiti ih.

Kada se puding ohladi, sjediniti ga sa prethodno umućenim margarinom ili puterom i dodati 4-5 kašika umućenog šlaga (od 500 g šlaga koje smo umutili sa 500 ml hladne kisele vode ili mlekom, odvojiti 4-5 kašika i njih sjediniti sa pudingom).

Filovanje: keks (nije potrebno umakati) - fil sa pudingom - C šlag i tako dok ne potrošimo materijal.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Torta bude mnogo lepša i ukusnija kada se skuva pravi karamel (ušpinuje se šećer sa mlekom), pa se onda skuva puding i dodaju se karamel bombone. Ostatak pripreme je isti.