C Slatka tradicija

Sastojci
600 g turskog keksa
4 pudinga C od karamele
1,7 l mleka
12 kašika šećera
500 g C šlaga
1 margarin
100 g mlevenih badema
1 kisela pavlaka

Naši proizvodi
Puding karamel Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragana

Šeherezada 1001 ukus

Ukusna, kremasta, lagana torta koja osvaja na prvi zalogaj.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

1 l mleka staviti da se kuva, u 200 ml mleka razmutiti C puding i šećer.

Kada mleko provri, dodati puding i skuvati. Kada je gotov ostaviti da se ohladi.

C šlag umutiti sa 500 ml mleka i 1 pavlakom.

Kada se puding ohladi, dodati 250 g umućenog margarina i 100 g mlevenih badema.

Na tacnu ređati keks, preko keksa fil, pa šlag i sve tako dok se ne potroši materijal.

Tortu ukrasiti sa C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Mleko treba da bude hladno.
Margarin treba da bude sobne temperature.
Prvi sloj keksa malo mazati pa ređati na tacnu da se ne bi pomerao.