C Slatka tradicija

Sastojci
Za vanil fil:
1 kesica C pudinga od vanile
450 ml mleka
2 kašike šećera
1 kesica C vanilin šećera
50 g margarina
1 kašika kisele pavlake
Za čokoladni fil:
1 kesica C pudinga od čokolade
450 ml mleka
3 kašike šećera
50 g margarina
Ostalo:
45 komada (oko 350 g) mlevenog keksa
100 ml mleka za umakanje keksa
200 g višanja (očišćenih)
100 g C šlaga
200 ml mleka
1 kesica šarenih mrvica

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Puding čokolada Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Šarena torta sa mlevenim keksom

Ukusna kombinacija!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pleh obložiti providnom folijom i staviti red keksa, 15 komada (3x5), utopljenog u mleko.

C puding od vanile pomešati sa 100 ml mleka. U 350 ml mleka dodati šećer i C vanilin šećer, zagrejati, usuti puding i mešati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati margarin, mešati da se otopi pa umešati i kiselu pavlaku. Vanil fil rasporediti preko reda keksa.

Preko vanil fila poređati još jedan red keksa, 15 komada, utopljenog u mleko. Preko rasporediti višnje.

C puding od čokolade pomešati sa 100 ml mleka. U 350 ml mleka dodati šećer, zagrejati, usuti puding i mešati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati margarin i mešati da se otopi i sjedini. Čokoladni fil rasporediti preko višanja. Preko poređati još jedan red, 15 komada, keksa utopljenog u mleko.

Pokriti providnom folijom. Ohladiti, prvo na sobnoj temperaturi pa staviti u frižider.

Kad se dobro ohladi i stegne, okrenuti pleh i kolač prebaciti na tacnu.

Umutiti C šlag sa mlekom i ukrasiti tortu. Po šlagu posuti šarene mrvice. Iseći i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata