C Slatka tradicija

Sastojci
Fil 1:
3 C pudinga od vanile
1 l mleka
2 kašike brašna
10 kašika šećera
1 margarin
100 g C šećera u prahu
150 g bele čokolade
Fil 2:
400 g C šlaga
hladna kisela voda
1 pakovanje rozen korica

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Bojana

Rozen torta

Vrlo jednostavna torta. Laka za pripremu. Nije skupa.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U 300 ml hladog mleka rastvoriti 3 C pudinga, a preostalih 700 ml staviti u šerpu, pa dodati brašno i šećer.

Kada mleko počne da ključa sipati onih 300 ml mleka. Mešati dok se ne zgusne. Kada se lepo zgusne, kloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.

Margarin umutiti sa C šećerom u prahu, zatim dodati ohlađeni puding.

Kada se to umiti, dodati pola čokolade - izrendati i promešati kašikom, ne mikserom. Ostaviti to sa strane.

A u drugu šerpu umutiti C šlag sa kiselom vodom.

Ređati korica - fil - šlag - korica.

Odozgo izrendati preostalu čokoladu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Da vam puding ne bi zagoreo slobodno u šerpu u kojoj kuvate dodajte 2-3 kašike vode.