C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru (podlogu):
300 g mlevenog posnog keksa
125 g posnog margarina
150 ml negaziranog soka od pomorandže
Za beli fil:
300 g C Šlag (univerzalni)
300 ml voda
2 kesice C želatina
250 g posnog margarina (za mazanje)
Za voćni fil:
800 g malina
10 kašika šećera
2 kesice C želatina
100 ml voda

Naši proizvodi
Šlag univerzalni Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Posni čizkejk

Veoma ukusna, posna, voćna poslastica.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Priprema podloge (kore):
U odgovarajuću posudu staviti mleveni keks, dodati otopljen margarin i izmešati. Zatim dodati sok i sve sjediniti ručnom žicom za mućenje.

Obruč za tortu staviti na tacnu i rasporediti pripremljenu smesu.

Priprema belog fila:
Mikserom umutiti C šlag sa 200 ml hladne vode. Dodati margarin za mazanje i dobro umutiti mikserom.

C želatin razmutiti u 100 ml vode, staviti na vatru ,kuvati 2 minuta. Skloniti sa vatre i ostaviti 2 minuta da se prohladi i postepeno ga dodavati u umućenu smesu neprekidno muteći mikserom.

Dobijenu smesu naneti preko kore.

Priprema voćnog fila:
U šerpu staviti maline, dodati šećer i izmešati. C želatin rastvoriti u 100 ml vode i silati u šerpu sa malinama i šećerom.

Šerpu staviti na vatru i kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu.

Skloniti šerpu sa ringle i ostaviti da se fil ohladi.

Voćni fil naneti preko belog fila i ostaviti u frižider da se torta stegne.

Komentari potrošača:

22.12.2020
Od čega se pravi želatin?

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata