Početna > Recepti > Recepti za torte > Posna torta sa malinama
Sastojci
2 kore od po:
1 čaša od jogurta sok od narandže - gazirani
1 čaša šećera
2 čaše brašna
2 kašike ulja
2 kašike džema od kajsije
1 prašak za pecivo
Za fil:
1 l gaziranog soka od narandže
200 g pudinga od vanile
400 g margarina
200 g šećera u prahu C
800 g malina
Dekoracija:
300 g posni šlag C
300 ml mineralne vode
100 g bele čokolade
6 kašika ulja
100 g crne čokolade
30 g zelene mrvice za torte
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Suzana
Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U vanglicu sipajte sok od narandže, dodajte šećer, ulje, džem i brašno pomešanim sa praškom za pecivo. Smesu umutiti varjačom dok se sastojci ne sjedine.
Peći u pleh koga ste obložili papirom za pečenje na 200 C oko 10 minuta. Umutiti još jednu identičnu koru. Ohladiti!
Puding razmutite sa malo soka, a ostatak soka stavite da se zagreva. Kad provri dodajte puding, smanjite temperaturu i zakuvajte puding na uobičajeni način uz neprestano mešanje. Ohladiti.
Margarin umutite penasto. Dodajte šećer u prahu i polako dodajte, kašiku po kašiku skuvanog pudinga. Umutite u penastu smesu.
Finalni postupak: Kora, pola malina, pola fila, kora, maline, fil.
Otopiti belu čokoladu sa 3 kašike ulja. Otopite crnu čokoladu sa 3 kašika ulja. Prohladite.
Papir za pečenje iseći po obimu i visini torte. Na pola papira isipajte crnu, a na pola belu čokoladu.
Pospite zelenim mrvicama. Pustite par minuta da se prohladi ,a onda makazama isecite pek papir zajedno sa čokoladom. Ostavite da se stegne čokolada.
Šlag umutite sa mineralnom vodom čvrsto i dekorišite tortu po želji. Skidati čokoladu sa papira, naizmenično crnu i belu i ređati oko torte.
Dobro rashladiti. Uživati u divnom ukusu.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Torta se lako pravi, ekonomična je i vrlo ukusna.
Pogodna za razna slavlja, lepo se seče i uživa u svakom zalogaju. Maline su to!