C Slatka tradicija

Sastojci
150 g mlevenog posnog keksa
50 g celog posnog keksa
3 kašike šećera za puding
1 šolja pripremljenog čaja (nana, kamilica, po izboru…)
100 g šećera za čaj
4 kašike C šećera u prahu (2 kašike za margarin i 2 za orahe)
150 g mlevenih oraha
3 C pudinga od vanile
2 štangle rastopljene posne čokolade
200 - 300 g C univerzalnog šlaga
3 banane
sok od 1 pomorandže
200 g posnog margarina
750 ml vode
2 C vanilin šećera
po želji rum

Naši proizvodi
Šećer u prahu Puding sa ukusom vanilina Šlag univerzalni Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Posna torta sa bananama

Banane su uvek dobro došle u kolačima.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Sipati vodu u šerpu pa dodati 3 kašike šećera, C vanilin šećer i skuvati C puding i zatim ostaviti da se ohladi.

Umutiti margarin sa 2 kašike C prah šećera pa kad se puding ohladi sjediniti.

Izmešati samleven keks sa mlevenim orasima, dodati 2 kašike C prah šećera i sok od jedne pomorandže, zatim istopljenu čokoladu, kao i pola umućenog margarina i sve dobro izjednačiti.

Možete dodati i nekoliko kapi ruma po želji.

U šerpici istopiti 100 g šećera, dodati 300 ml vode i pustiti da se istopi i provri.

U uži poslužavnik ređati jedan red keksa, koji ste umoćili u vruć čaj.

Na njega prvo premazati pola svetlog krema, zatim po dužini u sredini rasporediti banane.

Odozgo staviti tamni fil pa rasporediti, pa svetli fil i na kraju ukrasite C šlagom.

Ostavite tortu da se dobro ohladi pa poslužite.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Čaj za potapanje keksa ne sme da bude ni vreo kako se keks ne bi raspadao, a ni hladan jer će ostati tvrd. Potrebno je naći umerenu temperaturu čaja.