C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore (x2):
170 ml kisele vode
100 g C šećer u prahu
2 kašike ulja
6 kašika brašna
2 kašike C kakaoa
4 kašike mlevein keks
2 kašike džema
1/2 kašičice C sode bikarbone
1/2 kašičice C prašak za pecivo
Za fil:
350 g šećera
200 ml vode
300 g mleveni keks
300 g mlevenih oraha
200 g čokolade
250 g margarina
500 g C šlaga
500 ml gazirane vode

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kakao prah Soda bikarbona Prašak za pecivo Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Suzana

Posna čokoladna torta

Ubedljivo najukusnija posna torta koju sam probala!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Vodu sjedinite sa šećerom, dodajte ulje, džem, C kakao, keks, brašno i C sodu bikarbomu.

Sve izmešati varjačom, sipati smesu u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.

Ja sam pekla u veliki pleh od električnog šporeta i koru presekla na polovinu i time skratila vreme pečenja.

Peći na 200 C oko 12 minuta. Napraviti još jednu identičnu koru i hladnu preseći na polovinu da bi ste ukupmo dobili 4 kore.

Šećer preliti vodom i kuvati na šporetu kao za bajaderu. Kuvati jedan minut, a potom dodati čokoladu.

Mešati dok se ne otopi pa skloniti sa šporeta i dodati mleven keks i mlevene orahe. Ohladiti.

Šlag umutiti sa kiselom vodom. Margarin umutiti penasto dodati hladan fil i trećinu umućenog šlaga. Sve zajedno izmiksati.

Filovati: kora, fil sa čokoladom, šlag, kora. Dekorisati po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata