C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
300 g brašna
250 g šećera
1 C prašak za pecivo
1 prstohvat C sode bikarbone
3 kašike džema od kajsija
100 g mlevenih oraha
300 ml kisele vode
4 kašike C kakaoa
Fil:
1 l vode
3 kesice C pudinga vanila
1 kašika brašna
100 g posne čokolade za kuvanje
3 kašike šećera
200 g posni margarin
50 g C šećera u prahu
300 g posnog šlaga

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Soda bikarbona Kakao prah Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Irena

Posna čokoladna torta

Posno, a jako ukusno.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kora:
Zagrejati rernu na 200 stepeni. Pomešati sve sastojke za koru i dobro umutiti. Nije bitan redosled, samo sipajte. Obavezno u veliki pleh od rerne stavite papir za pečenje, pa tek onda ulijte smesu za kore. Pecite između 20 i 25 minuta. Kora će biti lepljiva i možda će delovati nepečeno, ali je pečena. Ako je prepečete ivice će biti tvrde, pa ako vam se to desi odrežite ih, ali će onda torta biti manja.

Fil:
Za fil pomešajte šećer, C puding, brašno i 200 ml vode i umutite. Ostatak stavite da provri. Kad provri zakuvajte i mešajte dok se ne zgusne, a zatim dodajte čokoladu, mešajte dok se ne otopi pa ostavite da se hladi.

Kada je fil mlak stavite u frižider da se dodatno ohladi i više stegne.

Umutiti margarin sobne temperature sa C šećerom u prahu, pa im dodati ohlađen puding i umutiti. Umutiti i C šlag sa hladnom kiselom vodom. Staviti 150 ml kisele, vode pa ako je pregusto dok mutite polako sipajte više.

Biskvit presecite na tri uske trake jednake širine. Secite po široj strani.

Filovanje:
Kora 1, fil od čokolade, šlag, kora 2, fil od čokolade, šlag, kora 3 i ostatak od fila i šlaga.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata