C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
300 g brašna
250 g šećera
1 kesica C praška za pecivo
1 prstohvat C sode bikarbone
3 kašike džema od kajsija
100 g mlevenih oraha
300 ml kisele vode
4 kašike C kakaoa
Za fil:
1 l vode
3 C pudinga od vanile
100 g posne čokolade
200 g posnog margarina
4-5 kašika šećera
1 kašika C čvrstina
50 g C šećera u prahu
Za dekoraciju:
300 g posnog šlaga
kisela voda - po potrebi (za mućenje šlaga)
malo mlevenih lešnika

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Soda bikarbona Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Šećer u prahu Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Posna čokoladna torta

Za sve one koji žele da uživaju u čokoladi, čak i u vreme posta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Sve sastojke za koru dobro umutiti mikserom. Koru izliti u pleh od šporeta (prethodno podmazan uljem i obložen papirom za pečenje). Peći oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Za fil pomešati šećer, puding, C čvrstin i 200 ml vode, pa umutiti. Ostatak vode staviti da provri, pa umešati smesu sa C pudingom i kuvati dok se ne zgusne. Na kraju ubaciti i čokoladu izlomljenu na kockice i sve mešati, dok se čokolada sasvim ne otopi. Ostaviti da se ohladi.

U međuvremenu, penasto umutiti margarin i C šećer u prahu. Zatim dodavati kašiku po kašiku ohlađenu smesu sa pudingom i sve vreme mutiti dok fil ne postane kremast.

Posni šlag umutiti sa kiselom vodom. Ohlađenu koru preseći na tri trake jednake veličine.

Slagati naizmenično: prva korica- čokoladni fil- šlag- malo mlevenih lešnika. Postupak slaganja ponoviti tri puta.

Celu tortu premazati preostalim šlagom i ukrasiti po želji.

Ostaviti da odstoji u frižideru jedan dan, pa onda seći.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata