Početna > Recepti > Recepti za torte > Plazma torta sa lešnicima
Sastojci
1 pakovanje gotovih svetlih kora za tortu
Fil 1:
1 l mleka
100 g šećera
4 C pudinga od vanile
100 g bele čokolade
250 g margarina
100 g C šećera u prahu
100 g mlevenih čokoladnih napolitanki
100 g krupno rendane čokolade za kuvanje
100 g mlevenih pečenih lešnika
100 g C šlaga + 100 ml vode
Fil 2:
360 g kisele pavlake
100 g C šećera u prahu
150 g mlevenog keksa
100 g C šlaga + 100 ml vode
Još:
300 ml čokoladnog mleka
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 25
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
U 300 ml mleka razmutiti C pudinge. Preostalo mleko sa šećerom stavite da provri.
U provrelo mleko sipajte razmućene pudinge i kuvajte dok se ne zgusne.
Zatim skinite sa šporeta i dodajte belu čokoladu, mešajte da se otopi. Ostaviti puding da se ohladi.
Margarin sobne temperature penasto umutite sa C šećerom u prahu, pa ga sjedinite sa pudingom. Zatim dodajte napolitanke i lešnike.
Onda dodajte šlag čvrsto umućen sa vodom. Na kraju dodajte rendanu čokoladu i sve dobro sjedinite.
Lešnike i napolitanke sjedinite mikserom na najmanjoj brzini, a C šlag i čokoladu sjedinite kašikom.
Fil 2:
Kiselu pavlaku pomešajte sa C šećerom u prahu kašikom, pa dodajte mleveni keks. Na kraju dodajte šlag čvrsto umućen sa vodom i sve dobro sjedinite kašikom.
Filovanje:
Koru poprskajte čokoladnim mlekom, 1/2 prvog fila, druga kora poprskana čokoladnim mlekom, ceo drugi fil, treća kora poprskana čokoladnim mlekom, druga polovina prvog fila.
Takođe sa drugom polovinom prvog fila premazuju se i zidovi torte.
Tortu možete dekorisati po želji. Ostaviti tortu da se stegne.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs