C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje gotovih svetlih kora za tortu
Fil 1:
1 l mleka
100 g šećera
4 C pudinga od vanile
100 g bele čokolade
250 g margarina
100 g C šećera u prahu
100 g mlevenih čokoladnih napolitanki
100 g krupno rendane čokolade za kuvanje
100 g mlevenih pečenih lešnika
100 g C šlaga + 100 ml vode
Fil 2:
360 g kisele pavlake
100 g C šećera u prahu
150 g mlevenog keksa
100 g C šlaga + 100 ml vode
Još:
300 ml čokoladnog mleka

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Plazma torta sa lešnicima

Preukusna torta sa preukusnim sastojcima. Ko god da je proba neće ostati ravnodušan. Sigurna sam da kad je jednom probate često ćete je praviti.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U 300 ml mleka razmutiti C pudinge. Preostalo mleko sa šećerom stavite da provri.

U provrelo mleko sipajte razmućene pudinge i kuvajte dok se ne zgusne.

Zatim skinite sa šporeta i dodajte belu čokoladu, mešajte da se otopi. Ostaviti puding da se ohladi.

Margarin sobne temperature penasto umutite sa C šećerom u prahu, pa ga sjedinite sa pudingom. Zatim dodajte napolitanke i lešnike.

Onda dodajte šlag čvrsto umućen sa vodom. Na kraju dodajte rendanu čokoladu i sve dobro sjedinite.

Lešnike i napolitanke sjedinite mikserom na najmanjoj brzini, a C šlag i čokoladu sjedinite kašikom.

Fil 2:
Kiselu pavlaku pomešajte sa C šećerom u prahu kašikom, pa dodajte mleveni keks. Na kraju dodajte šlag čvrsto umućen sa vodom i sve dobro sjedinite kašikom.

Filovanje:
Koru poprskajte čokoladnim mlekom, 1/2 prvog fila, druga kora poprskana čokoladnim mlekom, ceo drugi fil, treća kora poprskana čokoladnim mlekom, druga polovina prvog fila.

Takođe sa drugom polovinom prvog fila premazuju se i zidovi torte.

Tortu možete dekorisati po želji. Ostaviti tortu da se stegne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Vodite računa da skinete papire koji se nalaze na korama.