C Slatka tradicija

Sastojci
3 belanaca
1 kašičica limunovog soka
malo soli
300 ml slatke pavlake
200 g C šećera u prahu
1 kašika C čvrstina
500 g jagoda
200 g C šlaga

Naši proizvodi
Šećer u prahu Čvrstin Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Radmila

Palma torta

Lako i brzo se priprema.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20 parčeta
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Rernu zagrejte na 170 stepeni.

U kalup za tortu stavite papir za pečenje.

Umutite šam od belanaca sa malo soli, postepeno dodajte šećer, C čvrstin i limunov sok.

Šam stavite u kalup za tortu, pa sušite koru na 150 stepeni sat vremena.

Isključiti rernu neka torta ostane još pola sata u rerni. Kada se ohladi kora treba da bude tvrđa.

Umutite slatku pavlaku stavite preko kore poređajte jagode, a preko jagoda staviti ulupan C šlag.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Torta treba da odstoji 2 sata u frižideru pre služenja.