0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
20 parčeta
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20 parčeta
3 belanaca
1 kašičica limunovog soka
malo soli
300 ml slatke pavlake
200 g C šećera u prahu
1 kašika C čvrstina
500 g jagoda
200 g C šlaga
Rernu zagrejte na 170 stepeni. 
U kalup za tortu stavite papir za pečenje. 
Umutite šam od belanaca sa malo soli, postepeno dodajte šećer, C čvrstin i limunov sok. 
Šam stavite u kalup za tortu, pa sušite koru na 150 stepeni sat vremena. 
Isključiti rernu neka torta ostane još pola sata u rerni. Kada se ohladi kora treba da bude tvrđa.
Umutite slatku pavlaku stavite preko kore poređajte jagode, a preko jagoda staviti ulupan C šlag.
Rernu zagrejte na 170 stepeni. 
U kalup za tortu stavite papir za pečenje. 
Umutite šam od belanaca sa malo soli, postepeno dodajte šećer, C čvrstin i limunov sok. 
Šam stavite u kalup za tortu, pa sušite koru na 150 stepeni sat vremena. 
Isključiti rernu neka torta ostane još pola sata u rerni. Kada se ohladi kora treba da bude tvrđa.
Umutite slatku pavlaku stavite preko kore poređajte jagode, a preko jagoda staviti ulupan C šlag.
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.