C Slatka tradicija

Sastojci
1 l mleka
3 C pudinga od vanile
2 kašike C čvrstina
1 margarin
15 kašika šećera
1 kašika arome vanile ili 1 C vaniln šećer
250 g keksa
200 g ananasa
180 ml kisele pavlake
200 g C šlaga
100 ml hladne vode

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Vanilin šećer Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Osvežavajuća torta sa ananasom

Brza nepečena torta, idealna za predstojeće tople dane.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 18-20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Keks krupno izlomite a ananas isecite na kockice.

800 ml mleka stavite u šerpu sa 15 kašika šećera da lagano provri.

U preostalih 200 ml hladnog mleka razmutite prašak za puding i čvrstin, zatim ulijte u mleko koje počinje da vri.

Skuvajte puding non stop mešajući. Kada se zgusne sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi.

Umutite mikserom penasto margarin, a zatim umutite i puding. Nakon toga sjedinite puding i margarin.

Umešajte kiselu pavlaku, aromu vanile ili vanilin šećer, kockice ananasa i keks. Promešajte i smesu za tortu sipajte u kalup ili dublju tepsiju.

Sud u koji ćete sipati smesu za tortu obložite samolepljivom folijom.

Ostavite tortu da se ohladi 1-2h, a zatim umutite čvrst šlag sa hladnom vodom i premažite tortu.

Dekorišite po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je da tortu pre sečenja ostavite preko noći u frižideru.