C Slatka tradicija

Sastojci
200 g oraha mlevenih
6 jaja
50 ml ulja
5 kašika brašna
C vanilin šećer
C prašak za pecivo
2 C pudinga vanila
5 kašika kristal šećera
250 g C šlaga

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovanka

Orah torta

Brzo se priprema torta, jedino se fil malo sporije hladi.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 30 parčeta
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja, prvo sam jednu, pa drugu koru pekla.

3 jaja sa 5 kašika šećera mutiti posebno, prethodno zagrejati rernu na 180 stepeni i kada se umuti više mikser nije potreban.

5 kašika brašna, C prašak za pecivo, C vanilin šećer i dodati 100 grama mlevenih oraha, 50 ml ulja i toliko mleka, pa ispeći tako dve kore.

Fil:
Od 600 ml mleka odvojiti malo za C puding vanila, razmutiti da nema grudvice, pa dodati u provrelo mleko.

Skloniti sa vatre i mešati još 2 min. pa ostaviti da se ohladi potpuno.

U međuvremenu 200 g margarina sa 100 g C šećera u prahu dodati u margarin, to jest kad se fil ohladi dodavati i miksati fil.

Umutiti 250 C šlaga sa 2 čaše kisele vode.

Kada se kore ohlade počnite filovati, prvo ide fil sa pudingom, pa šlag preko fila i sve tako dok se ne utroši i fil i šlag.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Tortu najbolje ostaviti preko noći u frižider ili ako vam se žuri sat vremena u zamrzivač.