C Slatka tradicija

Sastojci
Za 3 kore:
18 belanaca
18 kašika šećera
6 kašika ulja
18 kaška pečenih, mlevenih oraha/ lešnika
6 kašika prezli
3 kašike brašna
3 štangle rendane čokoalde
Za fil:
18 žumanaca
18 kašika šećera
200 g čokolade za kuvanje (min. 40% kakao)
1 margarin
200 g C šlaga
300 g mlevenog keksa
5-6 kašika C šećera u prahu
Za glazuru:
200 g pečenih, izdrobljenih oraha/lešnika
400 g nutele

Naši proizvodi
Šlag univerzalni Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dana

Nutela torta

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti čvrst sneg od 6 belanaca, dodati 6 kašika šećera, a zatim 2 kašike ulja. Izmešati mikserom.

Zatim dodati 6 kašika mlevenih pečenih oraha/lešnika, 2 kašike prezli, 1 kašiku brašna, 1 štanglu rendane čokolade, sada pažljivo izmešati varjačom.

Peći na oko 180 stepeni u rerni sa ventilatorom. Ispeći tri ovakve kore.

18 žumanca umutiti sa 18 kašika šećera dok ne pobeli, zatim skuvati fil na pari. Prohladiti, ali neka ostane mlak fil.

Umutiti 200 g C šlaga, dodati margarin umućen sa 5-6 kašika C šećera u prahu.

Sve lepo umutiti, pa dodati 300 g mlevenog keksa. Spojiti sa prohlađenim čokoadnim filom.

Filovati tortu u kalupu ili dubljem plehu koji je obložen aluminijumskom folijom premazanom zejtinom, jer fil bude ređi i curi.

Fil staviti i na poslednju koru, ali u tankom sloju.

Preko njega rasporediti polovinu izdrobljenih oraha/lešnika.

Staviti u frižider da se malo stegne.

400 g nutele zagrejati u originalnoj teglici u mikrotalasnoj, treba da bude tečno.

Preliti i razmazati preko torte, pa preko rasporediti preostale izdrobljene orahe/lešnike.

Ostaviti preko noći u frižideru da se stegne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata