C Slatka tradicija

Sastojci
400 g piškota
200 ml mleka
500 ml slatke pavlake
150 g krem bananica
400 g smrzutih višanja
250 g šećera
100 ml vode
1 kesica C želatina
10 kašika vode
150 g C šlaga za dekoraciju

Naši proizvodi
Želatin Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Neobična piškota torta

Lagana i kremasta torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti čvrsto slatku pavlaku, zatim dodati sitno iseckane krem bananice i sve promešati.

Zatim u blender staviti odmrznute višnje sa sećerom i vodom i sve dobro izblendirati pa masu preručiti u šerpu i staviti da se kuva.

U vruće višnje staviti pripremljen C želatin koji smo prethodno rastopili sa 10 kašika vode i ostavili 10 minuta da nabubri.

Pripremljeno voće sa želatinom ostavimo na kratko da se prohladi. Za to vreme počinjemo sa slaganjem torte.

Na dnu kalupa za kolače složimo red piškota koje smo umakali u mleko. Preko toga nanesemo polovinu fila od slatke pavlake sa krem bananicama pa preko nje izručimo pripremljeno voće i ostavimo u hladnjak da se voće stegne, jedno sat.

Nakon toga preko stegnutog voća nanesemo preostalu polovinu slatke pavlake i preko nje složimo još jedan red piškota umočenih u mleko.

Preko piškota kao dekoraciju nanesemo umućen C šlag.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Slatku pavlaku je potrebno čvrsto umutiti, do granice dok ona ne predje u puter, jer dugim mućenjem slatke pavlake ona postaje jako gusta i teško mazivna.