C Slatka tradicija

Sastojci
Za 4 kore:
16 belanaca
16 kašika šećera
24 kašike mlevenih oraha
4 kašike mlevenih lešnika
4 kašike brašna
Za fil:
16 žumanca
12 kašika šećera
1 C puding od vanile
500 ml mleka
1 kašika C čvrstina
250 g maslaca
I još treba:
500 ml slatke pavlake
500 g višanja
1 manja konzerva ananasa
150 g pečenih, seckanih lešnika

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nataša

Moskva šnit

Kraljica voćnih torti.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Izmiksati 4 belanca, zatim postepenim dodavanjem 4 kašike šećera izmiksati u gušći šam.

Dodati 1 kašiku brašna, 6 kašika mlevenih orahe i 1 kašiku mlevenih lešnika. Lagano promešati varjačom.

Sipati u pleh veličine 23 x 33 cm i peći 12-13 minuta na 200 °C ili zavisno od vaše rerne. Ponovite postupak i za preostale tri kore.

Fil:
Žumanca i šećer dobro umutiti, zatim dodati C čvrstin i C puding koji su razmućeni sa 150 ml mleka i sve lepo sjediniti.

Ostatak mleka staviti da prokuva i dodati umućenu smesu. Na tihoj vatri kuvati uz neprestano mešanje varjačom. Fil ohladiti a onda mu dodati umućeni maslac.

Pred filovanja torte umutiti slatku pavlaku.

Na tacnu staviti prvu koru, zatim fil, višnje, seckane lešnike i umućenu slatku pavlaku.

Zatim drugu koru, fil, ananas isečen na kockice, lešnik i slatku pavlaku.

Treća kora, fil, višnje, ananas, lešnik i slatka pavlaka.

Na kraju ide četvrta kora i ukrašavanje po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukrašavanje C šlag oko 200 g, provereno najbolji i najukusniji.