C Slatka tradicija

Sastojci
Za 1 koru (3 kore napraviti):
3 jaja
3 supene kašike kristal šećera
3 supene kašike brašna
3 supene kašike ulja
3 supene kašike mlake vode
1 supena kašika C kakaoa
1/3 kesice C praška za pecivo
1.Fil:
1 l čokoladnog mleka
5 supenih kašika kristal šećera
3 kesice C pudinga od čokolade
250 g margarina
100 g C šećera u prahu
100 g čokolade za kuvanje
2.Fil:
100 g mlevenih pečenih lešnika
250 g C šlag krema
100 g C šećera u prahu
300 ml mleka
Glazura:
100 g čokolade za kuvanje (50 g bele i 50 g crne)
50 g margarina ili putera
može i C šlag pena

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milena

Milenina čokoladna torta

Čokoladna torta za one koji obožavaju čokoladu i kremaste torte bez oraha sa lešnicima. Idealna za decu i sve one koji uživaju u čokoladi.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Najpre pripremiti 1. fil. Umutiti margarin i C šećer u prahu i ostaviti u zamrzivač. U posebnu činiju pomešati 200 ml čokoladnog mleka i 3 C pudinga.

Ostatak mleka 800 ml kuvati na tihoj vatri da provri a onda dodati pudinge i kuvati uz konstantno mešanje dok ne postane gusto pa skloniti sa vatre i dodati čokoladu za kuvanje i mešati dok se ne otopi. Ostaviti sa strane da se ohladi. Povremeno mešati.

Kada se ohladi puding u njega dodati umućeni margarin sa C šećerom u prahu i mutiti mikserom potom staviti da se ohladi u zamrzivač.

2. Fil:
Umutiti C šlag krem sa hladnim običnim mleko dodavati postepeno C šećer u prahu. Potom dodati mlevene lešnike i mešati kašikom. Ostaviti u zamrzivač.

Kore:
Odvojiti belanca od žumanca. Umutiti belanca i kristal šećer pa dodati žumanca. Isključiti mikser pa dodati ulje, vodu i mešati kašikom.

Potom dodati brašno i trećinu kesice C praška za pecivo i C kakao i sve mešati kašikom. Smesu za koru izliti u pleh (tepsiju) prečnika 28 cm. Obavezno staviti papir za pečenje.

Peći na 200°C 15 min. Postupak sa korom ponoviti jos dva puta jer je potrebno ispeći tri kore.

Glazura:
Otopiti posebno 50 g bele čokolade sa malo margarina i 50 g crne čokolade sa malo margarina i preliti tortu tj. šarati po želji. A može umesto čokolade i umućena C šlag pena.

Ređati prvo koru potom prvi fil, pa drugi fil pa koru itd.

Komentari potrošača:

11.11.2019
Najbolji recept za cokoladnu tortu. Kremasta je i veoma ukusna. Korice su vrlo socne, a filovi ukusni i savrsene gustine. Laka je za oblikovanje mozete sarati po zelji. Ja sam probala i sa cokoladnom glazurom i sa C slagom ne znam sta je lepse.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Obavezno kvasiti kore po želji. Može mlekom čokoladnim ili običnim, sokom od narandže ili toplom vodom zaslađenom šećerom.