C Slatka tradicija

Sastojci
15 jaja
15 kašika šećera
15 kašika ulja
6 kašika C kakaoa
9 kašika brašna
1 l mleka
2 jaja
10 kašika šećera
5 kašika C čvrstina
5 kašika brašna
3 C vanilin šećera
1 margarin sa maslacem
bananica
200 g C prah šećera
1/2 l čokoladnog mleka
200 g mlečne čokolade
150 keksa
8 krem bananica
200 g univerzalnog šlaga C

Naši proizvodi
Kakao prah Vanilin šećer Šećer u prahu Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Daliborka

Mašina torta

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti 5 jaja, 5 kaška šećera, dodati 5 kašika ulja mikserom.

Lagano dodati mešavinu brašna i kakaoa. Ispeći 3 takve kore.

Od litra mleka odvojiti 3 dl. U to mleko dodati brašno, gustin, umućena jaja i šećer. Ostatak mleka staviti da provri.

Kada provri, dodati mleko s brašnom. Kuvati dok se ne zgusne.

Kada se ohladi dodati jedan margarin umućen sa C prah šećerom. Dodati 200 g topljene mlečne čokolade.

Podeliti fil na dva dela, jedan veći i jedan manji.

U veći deo dodati lomljeni keks, a u manji seckane žele bananice.

Svaku koru pre filovanja isprskati sa malo čokoladnog mleka.

1.Kora fil sa keksom, 2.Kora fil sa bananicama, 3.Kora fil sa keksom.

Ukrasiti C šlagom umućenim sa kiselom vodom .

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata