C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
2 jajeta
200 g šećera
100 g čokolade
125 ml ulja
200 ml jogurta
100 ml vrele vode
30 g C kakao praha
250 g brašna
1 kašičica C praška za pecivo
1 kašičica C sode bikarbone
5 kašika krupno mlevnih lešnika
Fil I:
600 ml mleka
100 g šećera
2 kesice C pudinga od vanile
150 g margarina
5 kašika mlevenog keksa
Fil II:
600 ml mleka
100 g šećera
2 kesice C pudinga od čokolade
1 kesica kapućina
150 g margarina
Ostalo:
100 g C šlaga
100 g čokolade
3 kašike ulja

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Soda bikarbona Puding sa ukusom vanilina Puding čokolada Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Lešnik-kapućino torta

Italijanska torta, neodoljivog ukusa sa aromom kapućina i lešnika.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Izmutite penasto jaja sa šećerom. Otopite čokoladu sa malo ulja od onih 125 ml (da se lakše otopi) i dodajte u posudu, odmah potom dodajte i ulje, jogurt i vrelu vodu.

U drugoj posudi sjedinite suve sastojke (C kakao, brašno, C prašak za pecivo, lešnik i C soda bikarbonu) i dodajte smesi tečnih sastojaka.

Sve zajedno izmešajte mikserom i ulijte u okrugli pleh 24 cm, čije ivice ste malo podmazali margarinom, a dno obložili papirom za pečenje.

Pecite biskvit u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni C, oko 35 minuta. Uradite test čačkalicom, pa ako je suva, kora je gotova.

Ostaviti koru da se ohladi, a onda je presecite horizontalno da se dobiju tri kore.

Za prvi fil staviti mleko sa šećerom da se kuva. Uzeti malo mleka da se razmuti C puding od vanile, a onda ga zakuvati u vrelo mleko. Kuvati dok se ne zgusne.

Kada se puding ohladi sjediniti ga sa izmućenim margarinom i na kraju dodati mleveni keks.

Drugi fil spremati kao i prvi samo na kraju dodati jednu kesicu kapućina u prahu.

Filovati tortu sledećim redom. Kora, I fil, kora, II fil, opet kora.

Istopiti čokoladu sa uljem na pari pa preliti preko torte.

C šlag izmutiti pa ukrasiti tortu po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Tortu pre služenja držati u frižideru.