C Slatka tradicija

Sastojci
20 jaja
4 C pudinga od vanile
250 g C šlaga
1 kg jagoda
500 g C šećera u prahu
600 g kristal šećera
500 g margarina za kolače
2 kašike sirćeta
4 kašike brašna
1 l mleka

Naši proizvodi
Šlag univerzalni Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Ledena voćna torta

Voćna torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kore:
U većoj posudi ulupati sneg od 10 belanaca sa 300 g kristal šećera, na kraju dodati 1 kašiku sirćeta i 2 kašike brašna, ponoviti postupak i za drugu koru, sušiti kore na 125°C 2,5h.

Fil:
20 žumanaca dobro ulupati sa 500 g C prah šećera i u žumanca dodati 4 C pudinga od vanile, pomešati sa 1 l mleka i kuvati uz stalno mešanje dok ne dobije gustinu.

Kada se fil ohladi umutiti 2 margarina sa 250 g C prah šećera i dodati u ohlađen fil.

Ređati: Kora, fil, seckane jagode, kora fil seckane jagode, šlag.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata