C Slatka tradicija

Sastojci
10 jaja
900 g šećera
1 kašika sirćeta
2 l mleka
4 C pudinga od vanile
1 C puding slatka pavlaka
100 g C kokosa
1 kesica C vanilin šećera
100 g C šlaga u prahu
1-1,5 kg svežeg voća (banane, ananas, kivi, jagode, breskve...)
250 g margarina

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Kokosovo brašno Vanilin šećer Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Ledena torta

Ukusno, neodoljivo ledeno osveženje.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
10 belanaca umutiti sa 450 g šećera i 1 kašikom sirćeta. Na kraju dodati 100 g C kokosovog brašna.

Sipati u podmazan pleh, staviti u toplu rernu, a zatim sušiti 45-60 min. na 150 C.

Mera je za veliku tepsiju od šporeta. Ako koru želite da izvadite iz tepsije obavezno stavite flis papir pre sipanja smese od belanaca i kokosa.

Fil:
10 žumanaca izmešati sa 4 C pudinga od vanile (ili 3 vanila + 1 puding slatka pavlaka), 20-22 kašika (ravnih) šećera i 200 ml hladnog mleka.

1,5 l mleka i 1 C vanilin šećer staviti u dublji sud da provri, a zatim tu zakuvati smesu od žumanaca i pudinga da se zgusne.

Kada se smesa potpuno ohladi umutiti penasto 250 g margarina, pa to sve dobro izmešati.

Staviti jednu trećinu fila na belu koru, zatim staviti 1 kg + voća (breskve, jagode), sečeno na krupnije komade. Voće odozgo prekriti preostalim filom.

Ostaviti u frižideru da se stegne, pa tek onda staviti C šlag (umutiti 3 kesice C šlaga 100 g ) i vratiti u frižider.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto voća možete staviti 250 g mlevenih oraha ili mlevenih lešnik. U tom slučaju se fil deli na dva dela, u jedan se umešaju orasi i on ide na belu koru, pa preko toga žuti deo, pa C šlag.