C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
150 g šećera
3 belanceta
prstohvat soli
kašika soka od limuna
Za ledeni krem:
400 g malina
75 g badema
3 žumanceta
75 g šećera
100 g šećera u prahu C
500 g C šlaga
4 kašike soka od limuna
rendana limunova kora
3 kašike sirupa od zove

Naši proizvodi
Šećer u prahu Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Ledena poslasticsa

Baš ledena.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutite čvrst sneg od belanaca sa prstohvatom soli i limunovim sokom, postepeno dodajte šećer i sipajte u plastičnu kesu.

Pleh obložite masnim papirom, oblikujte dva kruga prečnika 20 cm i sušite u rerni na 100 stepeni oko dva sata.

U posudi karamelizujte šećer, dodajte seckane bademe, sipajte na pak papir, ohladite i izdrobite.

Jednu koru od belanaca sitno iseckajte.

Žumanca izmiksajte sa šećerom u prahu, rendanom korom i sokom od limuna, dodajte šlag, 250 g malina, seckanu koru od belanaca i 2/3 karamelozovanih badema.

Krem sipajte u okruglu posudu prečnika 20 cm, stavite drugu koru od belanaca, pritisnite i ostavite u zamrzivaču tokom noći.

Sutradan tortu izvrnite na tanjir, prelijte ostatkom malina koje ste izmešali sa sirupom i ukrasite seckanim bademima.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata