C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
9 belanaca
9 kašika šećera
8 kašika brašna
1 kesica C praška za pecivo
200 ml mleka za kvašenje kora
Za vanil fil:
9 žumanaca
6 kašika šećera
1 kesica C vanilin šećera
600 ml mleka
6 kašika brašna
250 g margarina
Za šlag fil:
200 g C šlaga
300 ml mleka
Ostalo:
300 g malina
200 g C šlaga
300 ml kisele vode
malo boje za kolače

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Lazareva rođendanska torta

Savršena torta!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Belanca umutiti sa šećerom. Dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo pa dobro izmešati drvenom varjačom.

Usuti u pleh od rerne (30x30cm), obložen papirom za pečenje.

Peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.

Izvaditi iz rerne, ohladiti pa odvojiti od papira i preseći da se dobiju tri kore (30x10cm).

Žumanca umutiti sa šećerom i C vanilin šećerom, dodati brašno i 150 ml mleka. To usuti u 450 ml zagrejanog mleka i zakuvati kašicu.

Dobro je ohladiti na sobnoj temperaturi i pomešati sa umućenim margarinom.

Maline oprati i ocediti. C Šlag umutiti sa mlekom.

Na tacnu staviti koru i pokvasiti je mlekom (oko 70ml mleka).

Staviti trećinu vanil fila pa maline (trećinu ukupne količine).

Preko malina premazati šlag (trećinu ukupne količine).

Preko šlaga druga kora...tri kore, tri reda vanil fila, tri reda malina, tri reda šlag fila.

Staviti u frižider da se ohladi i stegne pa ukrasiti šlagom umućenim sa kiselom vodom.

Možete šlag obojiti, po izboru.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Može da se stavi i malo više malina, do 500 g.