C Slatka tradicija

Sastojci
Kora 1:
6 belanaca
12 kašika šećera
1 kašika sirćeta
Kora 2:
6 belanaca
12 kašika šećera
125 g mlevenih oraha
2 kašike kakaoa
1/2 kesice C praška za pecivo
Fil:
24 žumanca
24 kašike šećera
6 kašika brašna
2 C pudinga od vanile
6 dl mleka
200 g čokolade
500 g margarina
250 g C šlaga

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Daliborka

Kremisimo torta sa C šlagom

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora 1:
Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati sirće.

Smesu izliti u pleh i sušiti tri sata na 150 C.

Na isti način pripremiti još jednu ovakvu koru.

Kora 2:
Umutiti belanca sa šećerom, potom dodati suve sastojke, sve izmešati, izliti u pleh i peći 20 minuta na 200 C.

Na isti način pripremiti još jednu ovakvu koru.

Fil:
Umutiti žumanca sa šećerom pa dodati brašno i puding.

Sve to kuvati u mleku, pa dodati otopljenu čokoladu i skloniti sa vatre da se hladi.

Kada se fil ohladio, dodati margarin pa mutiti. Umutiti šlag.

Filovati: braon kora - fil - šlag - bela kora - fil - šlag - braon kora - fil - šlag - bela kora - fil - šlag i ukrasiti šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kore moraju da se suše tri sata, inače neće uspeti.