C Slatka tradicija

Sastojci
Braon kora:
6 belanaca
6 kašika šećera
2 kašike C kakaoa
125 g mlevenih oraha
1 C prašak za pecivo
Bela kora:
6 belanaca
12 kašika šećera
1 kašika šećera
Fil:
12 žumanaca
3 kašike šećera
3 kašike C čvrstina (brašno)
300 ml mleka
50 g čokolade za kuvanje
125 g C šećera u prahu
300 g C šlaga

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Čvrstin Šećer u prahu Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Irina

Kremisimo torta

Torta božanstvenog ukusa.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30 parčeta
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Braon kora:
Belanca umutiti, povremeno dodavati šećer, kada od belanaca dobijemo čvrsti sneg dodajemo C kakao, mlevene orahe i C prašak za pecivo.

Mutite polako da belanac ne bih splasnuo. Nauljiti i pobrašniti pleh i peći na 180° C 20-25 minuta.

Bela kora:
Umutiti belanac, povremeno dodavati šećer (mutiti dok se šećer skroz ne istopi), kada dobijemo čvrsti sneg od belanaca dodamo sirće.

Pobrašniti i nauljiti pleh, sušite koru na 180°C 25-35 minuta.

Obe kore peći u plehu 35×40 veličine, kada se kore ispeku preseći ih na dva dela i odma ih izvaditi iz pleha.

Fil:
Mleko kuvati sa šećerom, kada mleko provri dodavati žumance prethodno umućeno sa C čvrstinom (brašnom). U skuvani fil dodati otopljenu čokoladu.

Kada se fil potpuno ohladi dodati umućen maragarin sa C šećerom u prahu.

Umutiti 300 g C šlaga.

Prvo stavimo braon koru, pa čokoladni fil išslag, pa onda sledi bela kora, čokoladni fil i šlag, ponoviti radnju (redosled) dok se sve ne utroši.

Tortu ukrasiti šlagom i čokoladom, po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Čokoladni fil blago mutiti kada dodajemo umućeni maragarin.